ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aglomerație la impozite

Publicat: miercuri, 8 Ianuarie 2020 , ora 15.25
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Printre tradițiile urbane ale începutului de an se numără și cozile de la direcțiile fiscale, pentru plata impozitelor locale.

Mai fiecare oraș oferă reduceri de taxe și impozite pentru cei care plătesc aceste dări în primele trei luni ale anului iar cei care vânează aceste reduceri se înghesuiesc, de obicei, din prima zi în care se pot face plăți la ghișee. La Brașov, cetățenii care plătesc integral impozitele beneficiază de o reducere de 5%.

Câțiva locuitori s-au trezit cu noaptea în cap și, la ora 5 dimineața, formau deja o coadă în fața sediului central al Direcției Fiscale Brașov.

Față de anii trecuți, este mult mai bine. Chiar și în 2019, coada era formată de afară și ultimii veniți erau nevoiți să aștepte până când puteau intra în clădire, după care urma o altă așteptare, până le venea rândul. Acum toată lumea încăpea în clădire și bonurile de ordine făceau ca fiecare să știe aproximativ la ce oră va fi la ghișeu.

Pe lângă sediul central, plăți se mai pot face la agențiile de pe Strada Lungă și de pe Strada Turnului, precum și online, cu ajutorul unui cont creat pe site-ul brasovcity.ro sau cu ajutorul cheii unice existente pe decizia de impunere.

Sorin Țârcă