ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrările la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” vor fi încheiate până la finalul anului

Publicat: marți, 24 Decembrie 2019 , ora 15.16
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Lucrările de eficientizare energetică de la Colegiul Național de Informatică "Grigore Moisil" se vor încheia până la sfârșitul acestui an, dau asigurări reprezentanții municipalității brașovene. În aceste condiții, liceenii vor începe semestrul 2 în corpurile de pe Calea București.

În locul elevilor de la Informatică, în școala de pe strada Cocorului vor fi mutați cei de la Colegiul Național "Unirea", unde sunt lucrări de reabilitare la corpul A. Din cauza acestora, "uniriștii" trebuiau să învețe în două schimburi.

Lucrările de eficientizare energetică a Colegiului Național "Grigore Moisil" Brașov au început în aprilie 2018 și ar fi trebuit să fie încheiate în septembrie, anul acesta. Firma care a câștigat licitația, însă, nu și-a respectat termenii contractuali, astfel că a fost concediată și acționată în instanță, iar în paralel, municipalitatea a contractat o altă firmă care a încheiat lucrările la Moisil, în regim de urgență.

Acolo mai era de lucrat la corpul B. Valoarea contractului era de 4,2 milioane lei, iar proiectul a fost finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român. Cum acordul de implementare pe acest program a expirat tot în septembrie, iar lucrările nu erau încheiate la acea vreme, municipalitatea a pierdut bani elvețieni și, în plus, a alocat bani de la bugetul local pentru a încheia proiectul.

Adina Chirvasă