ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ofițer de poliție trimis în judecată!

Publicat: luni, 23 Decembrie 2019 , ora 17.50
Sursa foto radiocluj.ro
Sursa foto radiocluj.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui polițist cu funcție de conducere în cadrul Serviciului Rutier la data săvârșirii faptelor.

El este acuzat de vătămare corporală din culpă și instigare la fals intelectual în urma unui accident rutier cu victime, pe care l-a provocat în luna aprilie, se pare în timp ce conducea în stare de ebrietate.

În același dosar sunt judecați și soția acestuia, pentru că a declarat în timpul anchetei că ea se afla la volan, un martor pentru mărturie mincinoasă, precum și doi subofițeri de poliție din cadrul Serviciului Rutier, pentru că și-au favorizat șeful în timpul anchetei, prin denaturarea faptelor și administrarea incorectă a probelor.

În fapt, potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Brașov, în data de 20 aprilie, în jurul orei 1.00, în timp ce conducea un autoturism pe DN 11, fiind sub influența băuturilor alcoolice, polițistul ar fi pătruns pe contrasens și ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, rănind cinci persoane. Când au ajuns la fața locului, pentru cercetare, subofțerii de poliție nu ar fi făcut demersurile pentru stabilirea alcoolemiei în cazul superiorului lor și nici nu ar fi căutat indicii pentru stabilirea cu exactitate a dinamicii accidentului rutier.

Mai mult, după cum au notat procurorii, procesul verbal întocmit de aceștia la fața locului conține și date nereale.

Dosarul a fost instrumentat cu sprijinul ofțerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție Serviciul Județean Anticorupție Covasna, și va fi judecat la Judecătoria Târgu Secuiesc.

Camelia Vlad