ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Armatei, marcată la Cimitirul Șprenghi

Publicat: vineri, 25 Octombrie 2019 , ora 15.29
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Prefectul Județului Brașov, Marian Rasaliu

Zeci de elevi, dar și reprezentanți ai autorităților locale și județene au adus un omagiu eroilor ce s-au jertfit în luptele pentru întregirea patriei, astăzi, când este marcată Ziua Armatei Române.

Ceremonialul militar și religios a avut loc la Cimitirul Șprenghi, unde, după alocuțiunile oficiale, au fost depuse coroane de flori. 

Pentru elevi a fost o lecție de istorie, deși unii știu care este însemnătatea zilei de 25 octombrie.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea militarilor, în aplauzele celor prezenți.

Ziua Armatei Române a fost instituită prin decret în 25 octombrie, aceasta fiind data la care, în 1944, au fost eliberate ultimele orașe de sub ocupația hortysto-fascistă, Satu Mare și Carei.

Însă, acest moment nu a reprezentat și încetarea luptelor duse de Armata României, care a continuat războiul antifascist alături de puterile Națiunilor Unite pentru eliberarea Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei.

Peste 525 de mii de soldați au luptat atunci. Zeci de mii nu s-au mai întors de pe front, alții au rămas cu sechele fizice.

Adina Chirvasă