ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Istorie contemporană în imagini desenate, la Festivalul de Benzi Desenate Istorice

Publicat: vineri, 4 Octombrie 2019 , ora 13.17
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Istorie așa cum nu o veți citi în cărți, dar și artă, și benzi desenate. Pe toate le veți găsi la Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov, ediția 2019, ce se va încheia în 6 octombrie.

Evenimentul se desfășoară în clădirea Olimpia, dar și în Piața Sfatului, la Muzeul Județean de Istorie, Parcul Eroilor. 

În cadrul festivalului, la Olimpia, brașovenii pot vedea o expoziție cu lucrările a 17 ilustratori artiști, ce prezintă secvențe diverse ale istoriei, de la „construirea Zidului Berlinului, comanda dată pentru ridicarea lagărului de la Aushwitz, „Bătălia de la Odessa” sau „Cernobîl” până la Coco Chanel sau primul raliu de Formula 1. 

Tot la Olimpa se regăsesc lucrări ale copiilor din Brașov, dar și din țară care au desenat „Istorii din 89”, pe baza poveștilor aflate de la părinți și bunici.

În fața Muzeului de Istorie, pe de altă parte, veți putea admira două expoziții în aer liber, dedicate anului 1989, reflectat în banda desenată europeană, dar și o expoziție dedicată revistei Cutezătorii. De asemenea, îl veți putea cunoaște pe Puiu Manu, un maestru al benzii desenate în România, un nonagenar care a desenat și în vremea vechiului regim. El va aduce nu doar parte din lucrările sale, ci și multe povești. 

La Muzeu de Istorie va fi și o expoziție de caricaturi politice, puse la dispoziție de Centrul Rațiu pentru Democrație din Cluj.

În cadrul festivalului, sâmbătă, copiii vor putea vedea filmul de animație „Ferma animalelor”, iar duminică - „Singura mea poveste”.

Festivalul este organizat de Asociația Forums, Muzeul Județean de Istorie Brașov, fiind cofinanțat de Primăria municipiului Brașov, Consiliul Județean și de Administrația Fondului Cultural Național.

Adina Chirvasă