ACUM:
11.00
Buletin de știri
Urmează:
11.03
Pulsul Zilei
Apoi:
12.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cu mic, cu mare, la protest la Primărie

Publicat: joi, 29 August 2019 , ora 16.04

Părinții copiilor înscriși la Grădinița numărul 13, dar și personalul acestei unități, au protestat, în fața Primăriei Brașov, pentru că nu mai au acces în curtea grădiniței.

Terenul din curtea grădiniței are un nou proprietar, care a interzis accesul angajaților sau al oricărei persoane care nu are permisiunea sa.

Directorul unității școlare a cerut explicații de la Primărie și astfel a aflat că există o hotărâre judecătorească prin care terenul a intrat în posesia unui nou proprietar.

Viceprimarul Costel Mihai spune că nu s-a mai confruntat cu o astfel de acțiune în forță și că municipalitatea a făcut demersuri pentru remedierea situației. Acesta a adăugat că a înaintat și o acțiune pe fond, prin care grădinița să obțină drept de servitute și copiii să poată intra, astfel, liniștiți la cursuri.

Pentru părinți, situația este una extrem de dificilă și de neînțeles. Până la începerea anului școlar mai sunt doar 10 zile, astfel că atât reprezentanții grădiniței, cât și părinții și viceprimarul sunt de părere că acțiunea a fost premeditată pentru ca timpul rămas la dispoziție pentru o reacție să fie cât mai scurt.

Sorin Țârcă