ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

"Spartan Race Romania", în Poiana Brașov

Publicat: vineri, 2 August 2019 , ora 13.07
Sursa foto: Facebook Spartan Race Romania
Sursa foto: Facebook Spartan Race Romania

Peste 2.500 de participanți din 21 de țări își dau întâlnire în 3 și 4 august la cea de-a doua ediție a "Spartan Race Romania". Aceștia vor oferi curse spectaculoase, de la târâre sub sârmă ghimpată până la efectuarea unor exerciții în apă și noroi.

Competiția de la Brașov are pregătită inclusiv o cursă de 2 kilometri pentru cei mai mici spartani care se vor târî, vor sări garduri și se vor cățăra. Pe lângă aceasta, există 3 trasee de 7,5 km, 15 km și cel intitulat Beast, adică Bestia, cel mai lung și cel mai dificil, de 26 de km și cu peste 40 de obstacole. Categoriile de curse sunt: Open, cu reguli lejere, fiind accesiblă tuturor; Age, la care se pot înscrie concurenți de peste 20 de ani și Elite, în care vor concura cei mai buni spartani din lume astfel că, la Brașov, au sosit deja mai mulți recordmeni mondiali, ediția de anul trecut la această categorie fiind câștigată de un român. Vestea bună este că înscrierile se vor încheia cu o oră și jumătate înaintea startului care va avea loc și sâmbătă și duminică la ora 8.00, ultimii sosiți la linia de finish fiind așteptați cel mai târziu la ora 18.00.

Sunt spartani din toată lumea, foarte bine reprezentate fiind America Centrală și cea de Sud, Africa și Rusia, însă spre deosebire de prima ediție, cea din 2018, anul acesta ponderea cea mai mare o au românii, peste 1000 de înscriși.

În dura competiție a spartanilor vor concura, de la egal la egal, și doi participanți de peste hotare care au unul dintre membrele inferioare amputate, principalul scop al întrecerii fiind depășirea propriilor limite. De asemenea, Brașovul va fi reprezentat și de 3 cupluri. Un alt aspect inedit este faptul că miile de participanți nu se luptă pentru premii în bani, ci doar pentru trofee și medalii. Spartan Race România este organizată de asociația cu același nume, în parteneriat cu Primăria Brașov. În aceste zile, România spartană este promovată în toată lumea dacă este să luăm în calcul faptul că în total sunt sosite la Brașov peste 5000 de persoane. Traseul de anul trecut din Poiana Brașov a fost declarat de specialiștii Spartan Race ca fiind unul dintre cele mai dificile din lume.

Bianca Bucă