ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Patru jandarmi brașoveni au ajuns pe „Tronul Zeilor”, cum mai este supranumit Vârful Elbrus

Publicat: joi, 25 Iulie 2019 , ora 11.45
Sursa foto Jandarmeria Brașov
Sursa foto Jandarmeria Brașov

Patru jandarmi brașoveni au ajuns pe „Tronul Zeilor”, cum mai este supranumit Vârful Elbrus, situat la granița dintre Europa și Asia.

Masivul are o înălțime de 5648 de metri, iar trei dintre subofițerii participanți se află la al treilea proiect de acest gen. În acest an, lor li s-a alăturat și șeful lor, locotenentul Tudor Deleanu.

Deși sunt foarte bine pregătiți, pentru jandarmi a fost dificilă trecerea de la temperaturi de plus 30 de grade la unele similare, însă cu minus. 

Alpiniștii amatori au avut nevoie de câteva zile pentru aclimatizare, înainte să înceapă ascensiunea. 

După aceasta reușita, jandarmii se gândesc deja ce vârf să aleagă pentru proiectul de anul viitor. Reușitele lor sunt dedicate unui fost coleg, așa cum a dezvăluit comandantul unității, colonelul Cristian Paliștan.

La ediția din acest an a festivalului de Film și Istorii Râșnov a fost prezentat și documentarul ”Eroii care ne-au lăsat o viață”, în care sunt arătate principalele ascensiuni pe anul 2018 ale Echipei Naționale Montane a Jandarmeriei Române, din care au făcut parte și trei jandarmi montani din Brașov.

Sorin Țârcă