ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Școală de vară de calibru internațional, la Brașov

Publicat: luni, 22 Iulie 2019 , ora 17.21
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Reprezentantul Central University Washington, Răzvan Andonie

Școală de vară de calibru internațional, la Brașov. Evenimentul, aflat la prima ediție, este organizat de 3 universități, una din Paris, o alta din Washington și Universitatea Transilvania din Brașov.

Practic, Universitatea Transilvania colaborează cu două universități de prestigiu mondial, într-un domeniu de vârf al științei.

Pe lângă universitățile americană, franceză și română, la dezbateri sunt invitați și reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniul IT, unul care în România a făcut progrese importante și ține pasul cu liderii mondiali în domeniu.

Inteligența artificială este unul din domeniile care utilizează cele mai moderne tehnologii. Aceasta face ca personalul să fie foarte bine plătit iar profiturile firmelor din domeniu să fie unul pe măsură.

Brașovul are tradiție în România în acest domeniu iar simpozionul din aceste zile nu face decât să adauge noi cunoștințe despre utimele realizări în domeniul inteligenței artificiale și despre tendințele din această zonă a IT-ului.â

Universitatea Transilvania din Brașov este gazda primei ediții a acestui simpozion, care se dorește să fie unul itinerant. Astfel, anul viitor el ar putea avea loc în Statele Unite, iar peste doi ani, la Paris.  

Sorin Țârcă