ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

3,5 milioane lei, de la Consiliul Județean Brașov, pentru proiecte culturale, sportive și pentru culte

Publicat: marți, 9 Iulie 2019 , ora 15.42
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Toaso Imelda, vicepreședinte Consiliul Județean Brașov

3,5 milioane lei, bani nerambursabili, acordă, în acest an, Consiliul Județean Brașov, pentru proiecte culturale, sportive sau unitățile de cult din județ.

Pentru proiectele culturale propuse de instituții publice sau autorități publice, bugetul a fost de 450 mii lei, din care s-au aprobat la finanțare peste 209 mii lei, pentru 14 proiecte.

Pentru proiectele culturale propuse de ONG-uri, bugetul a fost de 1,15 milioane lei și 19 proiecte au fost declarate câștigătoare și urmează a fi implementate. Aici, însă, bugetul a fost suplimentat cu 300 mii lei.

Pe de altă parte, bani nerambursabili se dau și pentru proiecte destinate sportului, unde bugetul total a fost de 600 mii lei, iar cele 9 proiecte acceptate au accesat un total de aproape 390 mii lei

De asemenea, Consiliul Județean Brașov a alocat 1 milion lei și pentru 126 de unități de cult din județul Brașov aparținând cultelor religioase recunoscute din România.

Adina Chirvasă