ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

2885 de locuri bugetate la cele 18 facultăți ale Universității Transilvania Brașov

Publicat: luni, 24 Iunie 2019 , ora 13.30
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

2885 de locuri bugetate, pentru programele de licență învățământ la zi, vor fi disponibile la cele 18 facultăți ale Universității Transilvania Brașov, pentru absolvenții de liceu. În total, Universitatea Transilvania are o capacitate de școlarizare de peste 6000 de locuri, peste 60% dintre acestea  fiind cele cu taxă. 

Cele mai multe locuri bugetate sunt la facultățile inginerești, dar și facultățile cu profil umanist au sute de locuri fara taxă.

În ceea ce-i privește pe studenții care ajung pe un loc „cu taxă”, aceștia trebuie să știe că taxele de școlarizare s-au mărit față de acest an universitar. 

Taxele de înscriere au rămas aceleași ca și anul trecut, respectiv 200 de lei, cu excepția Medicinei, unde este 250 de lei înscrierea.

La trei facultăți se va intra cu examen, probe sportive sau de aptitudini, respectiv, la Facultatea de Medicină, Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane și Facultatea de Muzică.

La restul facultăților, studenții sunt admiși în funcție de media de la Bacalaureat sau notele de la anumite discipline la Bacalaureat.

Înscrierile la facultate se fac în perioada 15-20 iulie.

Adina Chirvasă