ACUM:
17.00
Radiojurnal
ACUM:
17.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Muncă dificilă pentru refacerea cărărilor de pe Tâmpa

Publicat: marți, 18 Iunie 2019 , ora 18.07
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Ranger Viorel Mihai

O cărare spre vârful unui munte poate fi ea însăși una din frumusețile muntelui. Așa ar putea fi cărările spre vârful Tâmpa, dacă turiștii ar respecta regulile.

Călătoriile pe Tâmpa sunt diferite de cele pe alte creste deoarece muntele se află în centrul unui oraș mare și numărul de turiști este pe măsură.

Nu toți respectă, însă, regulile nescrise ale muntelui, iar cei care scurtează drumul fac foarte mult rău. Scurtând poteca turiștii riscă să își pună atât lor, cât și altora, viața în pericol, prin provocarea de avalanșe de pietre.

Un alt risc este deteriorarea cărărilor. Acestea sunt refăcute printr-o muncă dificilă, în special când este nevoie de o intervenție mai complicată, în zonele apropiate de vârf. Pentru rangeri sau voluntari este destul de dificil să care un rotopercutor sau un pickhammer de pe aleea de sub Tâmpa până aproape de vârf, doar pentru că există turiști care nu țin cont de reguli. 

În plus, ca să dispară vegetația de pe scurtăturile făcute de turiști sunt suficienți doi sau trei ani, pe când pentru reapariția acesteia este nevoie uneori și de 20 sau 30 de ani.

Sorin Țârcă