ACUM:
8.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” trimite 46 de elevi în etapa națională a olimpiadelor și concursurilor școlare

Publicat: vineri, 19 Aprilie 2019 , ora 11.07
Sursa SRR
Sursa SRR
Profesorul Ovidiu Tripșa, director al Colegiului

Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” trimite 46 de elevi în etapa națională a olimpiadelor și concursurilor școlare. Sunt elevi începând de la clasa a V-a până la XII-a, iar unii dintre ei merg chiar la două olimpiade naționale. 

Cei mai mulți participanți la faza națională sunt la limba și literatura română. Mulți calificați sunt și la limba și literatura germană.

Unul dintre concurenți este Roberto Davide, născut în Italia. Stră-străbunica lui era din Linz, Austria, și e foarte mândru de originile sale și de liceul pe care-l urmează, cu atât mai mult cu cât și cel care dă numele prestigiosului liceu, doctorul Ioan Meșotă, a făcut studii în Germania. 

Este un an bun pentru Colegiul Meșotă, dar toate acestea vin grație unei munci susținute și seriozității, a explicat profesorul Ovidiu Tripșa, director al Colegiului.

Etapele naționale ale olimpiadelor sunt programate în a doua jumătate a lunii aprilie și în prima parte a lunii mai.

Adina Chirvasă