ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
9.00
Buletin de știri
Apoi:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din acest an, două spitale și două școli intră pe sistemul centralizat de termoficare

Publicat: joi, 6 Mai 2021 , ora 9.43

Spitalul Județean va fi și el racordat, în cele din urmă, la sistemul centralizat de termoficare, la fel cum va fi și Spitalul Tractorul.

Anunțată cu ceva timp în urmă, branșarea Spitalului Județean va fi realizată, după ce s-a găsit o soluție în problema juridică întâmpinată.


Singurul inconvenient era că dacă la Spitalul Tractorul terenul pe care este edificată clădirea este al Primăriei, în cazul Spitalului Județean, terenul este al Consiliului Județean și atunci eu, SPLT, aflat în subordinea Consiliului Local, nu pot disloca fonduri publice să fac o investiție pe un teren care nu e al Primăriei. În iarna aceasta s-a discutat, la nivel de conducere, și s-a stabilit ca eu să le aduc țeava cu branșamentul la poartă, dânșii urmând să facă o investiție minimă între 50.000 și 100.000 de euro, să își tragă țeava de la poartă, de la branșamentul SPLT, până la actuala centrală termică“, a spus directorul Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, Mircea Marin.


La centrala termică de la Județean vor fi menținute și cazanele existente.


Centrala termică va deveni punct termic. Cazanele termice, aflate la ora actuală în exploatare, vor rămâne pe poziție dar ca sursă de back-up. Dacă am o avarie sau sunt în revizie, spitalul are posibilitatea să treacă din nou pe sursa proprie, astfel încât să am eu răgaz să repar sau să termin revizia și să trecem înapoi”, a adăugat Mircea Marin.



În total, investiția pentru branșarea Județeanului este estimată la peste 1,7 milioane lei.


La Spitalul Tractorul, lucrările sunt mai ușor de făcut pentru că nu sunt probleme cu terenul. În plus, racordate vor fi și o școală și o grădiniță, aflate în apropierea unității medicale. Costul investiției este estimat aici la peste 2,8 milioane lei.


În cursul acestui an vor fi gata lucrările de branșare a celor două spitale și a celor două unități de învățământ.



Adina Chirvasă